Mióta elmúltak a meleg hónapok, a 2 és fél éves B.-vel a megszokott kötelező gyümölcsöt leváltottuk finom, meleg kompótokra. Pazar tízórai vagy uzsonna lesz belőle és még én is jól lakom vele. Készült már a blogra körtés-almás kompót, (amit nyáron pürévé dolgozva, banánnal és kókusztejjel keverve jégkrémmé varázsolhatunk) és epres-almás kompót is (ami még melegen, mandulás-cukormentes palacsintával egyszerűen mennyei)! Ez a mostani négygyümölcsös változat most annyiban különbözik a többitől, hogy alma, eper, aszalt sárgabarack és aszalt áfonya is került bele. Az eredeti recepten módosítottam kicsit (más gyümölcsökkel dolgoztam) és csipet fahéjjal ízesítettem. Főzés után pépesítsük, és melegen tálaljuk.
{Recept és inspiráció: Karin Knight és Tina Ruggiero: Babakonyha – a világ legjobb receptjei}
Recept
negyed bögre aszalt sárgabarack, feldarabolva
negyed bögre aszalt áfonya
2 böre víz (470 ml)
2 alma, meghámozva, kimagozva, felkockázva
5-6 szem eper (most gyorsfagyasztott)
csipet fahéj
1. Felkockázom az aszalt gyümölcsöt.
2. Az almát meghámozom, kimagozom, felkockázom, és a fagyos eperrel és aszalt gyümölcsökkel együtt kis nyeles lábosba teszem. A vizet hozzá öntöm, felforralom és alacsony lángon, kb. 20 percig főzöm, amíg a gyümölcsök megpuhulnak, és magukba szívják a víz döntő részét. Fűszerezem fahéjjal, időnként megkavarom, hogy a gyümölcsök ne ragadjanak le. Pépesítem, és melegen tálalom.
(2 babaadag, egyenként fél bögre)
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: