Wannabe Chef

Tárkonyos zeller krémleves sárgarépával és újhagymával

Ezt a mennyei tárkonyos zeller krémlevest anyósomnál kóstoltuk még év elején. A sárgarépából, a zellergumóból és az újhagymából nagyon könnyű, ízletes krémlevest főzött nekünk.  A répa gyönyörű színt kölcsönöz a levesnek és remekül illik hozzá a pirítós, vagy a kenyérkocka. A dm-ben kapható tönkölybúzalisztből és kukoricalisztből készült ropogós levesgyöny, azzal is nagyon finom. Ezt a krémlevest vega kisfiam is imádja –  azóta kétszer elkészült itthon is! Sűrítéshez használhatunk kevés tejfölt rizsliszttel vagy zsírszegény tejszínt esetleg tejet, bár én másodszorra elhagytam ezeket teljesen, sűrítés nélkül is remek lesz az íze így kiválóan vegánosítható a levesünk!

IMG_9303

 

Zeller krémleves sárgarépával és újhagymával

Hozzávalók (2-3 személyre):

fél zellergumó

1 újhagyma

1 sárgarépa

kevés olívaolaj

só, bors

1 liter zöldségalaplé

1 teáskanál tárkony

IMG_9273

 

1. A zöldségeket megmosom, meghámozom és egyenlő nagyságú darabokra vágom. Egy lábosba felhevítek kevés olívaolajat, rádobom a zöldségeket, pár percig kevergetve párolom, majd felöntöm a zöldségalaplével. Sózom, borsozom és fűszerezem. Kis lángon  puhára főzöm a zöldségeket (kb. 20 perc alatt).

2. Pürésítem a zöldségeket botmixerrel vagy robotgéppel. Visszateszem a pürét a lábasba és a főzővíz felhasználásával könnyűre, habosra keverem. Sózom, fűszerezem még, ha szükséges.

Pirítóssal vagy kenyérkockákkal tálalom.

Még több krémleves recept a blogon:

Lencsekrémleves édesburgonyával

Csicsókás  sárgarépa krémleves

Zeller-póréhagyma krémleves madársalátával

Sárgarépa krémleves túrós-spenótos rétessel

Sütőtök krémleves

Zöldborsó krémleves burgonyával és joghurttal

 

 

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!