Továbbra is nagyon kedveljük itthon a házilag készíthető smoothie-kat és juice-okat. Mostanában nem jut rá minden nap idő, mert az az igazság, hogy két egészen pici gyerek mellett sokkal egyszerűbb elővenni a joghurtos dobozt a hűtőből tízóraira, mint nekiállni megtisztítani a gyümölcsöket és zöldségeket a centrifugáláshoz. Néhány napja viszont újra elkezdtem nézegetni a receptkönyveket, bújni a blogokat és jobbnál jobb recepteket találtam. Nyitottam is egy smoothie mappát a Pinterest oldalamon, amiből ti is inspirálódhattok. Találtok köztük zabos-csokoládésat, citrom-kiwiset, őszibarackosat, vegánt, mindenfélét… Az “Egészséges reggelik” sorozatban most egy grapefruit-sárgarépa kombináció készült. Először hónapokkal ezelőtt próbáltam ki egy receptkönyvből, ebben inkább a grapefruit íze dominál, de próbáltam már maréknyi apróra darált lenmaggal is, vagy zabpehellyel keverve. Ezt kedvetek szerint variálhatjátok: kerülhet a centrifugába almából esetleg sárgarépából is több, de ha túl kesernyés lenne, akkor kevesebbet tegyetek bele grapefruitból. Sárgarépa-grapefruit-gyömbér juice
3 sárgarépa
1 grapefruit
1 cm vastag friss gyömbér
1 alma
1 marék finomra darált zabpehely vagy lenmag (elhagyható)
Az összetevőket tisztítsuk meg, és tegyük gyümölcscentrifugába, majd töltsük poharakba. ****************************************************************
Még több egészséges reggelit a blogon itt találtok:
Lisztmentes áfonyás, kókuszos palacsinta
Könnyű tápláló reggelik és rágcsálnivalók + vegán cékla, alma juice
Tápláló meleg reggelik – KicsiVú főzőiskolájában
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: