Wannabe Chef

Nemzetközi blogok

Ezen a héten jön vendégségbe hozzánk az Anyukám és az Apukám ebédre. Sok blogot nézegetek azóta egyébként, és találtam néhány izgalmas receptet, amit ajánlhatok nektek is. Ezeket most megosztom veletek, úgyis ígértem, hogy zöldséges ételeket osztok meg veletek, ezért ezeket most egy külön bejegyzésben megírom. Két külföldi blogon találtam ilyen receptet, aminek a linkjét meg… Tovább »

Zöldséges bruschetta receptek

Múlt hétre ígértem nektek a bruschettás posztot, de csak most volt időm megírni. (Ez a bejegyzés is már 3 napja készül, de cserébe most megint több receptet kaptok egyszerre.) Ősszel amikor még jó idő van, sokszor maradok tovább a kertben a gyerekekkel estig. Ilyenkor gondolom végig, mit készítsek vacsorára vagy következő napra. Este is szeretek variálni, bár mondjuk egy házi… Tovább »

Zöldségpüré babáknak paradicsommal és sajttal

Második kisfiam, G. már egészen születésétől kezdve teljesen más, mint a bátyja, akár a fejlődését, akár az étvágyát tekintve. Sokkal jobban kedveli a sós ízeket (burgonyát, paradicsomot), ezért ezekkel kombinálok és kevésbé az édesekkel, mint a sütőtök vagy az édesburgonya. Később is a sósabb zöldségpürék lettek a kedvencei. Szerencsére G. szívesen fogyasztja a húst, így nem kell… Tovább »

Színpompás paradicsomsaláta

Ha nagyzolni akarnék, írhattam volna, hogy paradicsom carpaccio, vagy paradicsom sashimi, bár azon kívül, hogy a paradicsomok vékony karikákra vannak vágva semmi köze se a bélszínből készült carpaccio-hoz, se a sashimihez. Színponpásnak viszont színpompás, ezért maradjunk az eredeti elnevezésnél. 🙂 Néha a legegyszerűbb dolgok a legjobbak, csak úgy, mint ez a pillanatok alatt összedobható, de… Tovább »

Csicseriborsós-brokkolis egytál és food styling

Újra food styling, végre! Néhány napja ennek a két szónak a bűvöletében élek és egész múlt héten ezzel kapcsolatos impulzusok értek. Korábban készült már beszámoló a blogra arról az ételfotós workshopról, amin részt vehettem, több alkalommal. Zitával (Pasztellbarokk) most kitűztük a következő ételfotó és food styling workshop időpontját és már tervezzük a témát is. Ilyenkor szorgosan fotózok, majd… Tovább »

Házi fokhagymás kenyérlepény paradicsommal és tofuval

El kell ismerni, régen volt már zöldség a blogon, vagyis túl sok volt az édesség az utóbbi időben. Több zöldséges receptet kipróbáltam mostanában, olyanokat, amik számomra új ízkombinációk voltak. Szerencsére van most sok-sok új recept tartalékba a blogra, és a háztáji csemegék sorozatunkat sem hanyagolom, mert oda is készülök néhány új bejegyzéssel. A napokban készítettem ezt a kenyérlepényt, ráadásul fokhagymásat…. Tovább »

Chilis-gyömbéres paradicsomlekvár, paprikalekvár, chilis őszibarack szósz

Nem is olyan régen még fel sem merült volna bennem a befőzés gondolata. Ez nekem olyan anyukás-magymamás, egész napos, nagy felfordulással járó elfoglaltság. Anyukám szerint a befőzéshez sok hely és idő kell. Nos, elmondhatom, hogy nálam mindkét feltétel hiányzik! Tudom, sokan főztek már be városi lakások konyhájában, de az ugye mégsem ugyan az a feeling, mint… Tovább »

Zöldfűszeres vinaigrette-es szendvics a VKF 58. fordulójára

Az 58. VKF Beach Blogger Bistro címen indult, melynek témája zseniális! Bármiben gondolkodhattunk, lehetett sült, főtt, nyers, édes vagy sós, a lényeg az volt, hogy kézben elvihető vagy elcsomagolható legyen és így könnyen fogyasztható. Zöldfűszeres vinaigrette-es szendvics A blogon szeretünk sok zöldséges ételt tesztelni, és nekünk nagyobb kihívás volt az itthon kapható, megreformált “lángos-kolbász” típusú… Tovább »

Mustáros csirke bento, zöldbabos rizzsel

Mostanában egyre gyakrabban készül nálunk bento. Ebből a roston csirkéből (ami egy vasárnapi ebédre készült) félre tettem egy adagot a bentoba is. A csirke bazsalikomos mustáros páccal készült, került még a dobozba zöldbabos rizs, paradicsom, uborka és reszelt sárgarépa is.  Így lett komplett ebédem másnapra. Emellé mehet bármi, a lényeg azon van, hogy ízlésesen elrendezzük az ételeket úgy, hogy ne… Tovább »

Húsmentes mini pite gombával és túróval

  Ez a tündéri mini pite forma már régóta arra várt, hogy felavassam. Első alkalommal most egy sós pitével indítok, és merem állítani, hogy a blogon ez lesz a legegyszerűbb sós pite recept. Nagyon szeretek kísérletezni a zöldséges ételekkel.  Ez a gombás-túrós-paradicsomos mini pite a ropogós vajas tésztával “húsmentes” is, ráadásul egy könnyebb vacsora is lehet. A gomba a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!