Wannabe Chef

Nemzetközi blogok

Ezen a héten jön vendégségbe hozzánk az Anyukám és az Apukám ebédre. Sok blogot nézegetek azóta egyébként, és találtam néhány izgalmas receptet, amit ajánlhatok nektek is. Ezeket most megosztom veletek, úgyis ígértem, hogy zöldséges ételeket osztok meg veletek, ezért ezeket most egy külön bejegyzésben megírom. Két külföldi blogon találtam ilyen receptet, aminek a linkjét meg… Tovább »

10 mennyei zöldséges étel

A húsvét lezártával sokan szeretnének könnyebben étkezni és sokkal kevesebb édességet enni. Ilyenkor én is próbálok minél inkább figyelni arra, hogy mit eszem, és több folyadékot fogyasztani. Ezeket nem szabad figyelmen kívül hagyni, de a mozgás is fontos, mivel hamarosan a nyár is elérkezik. Addig összegyűjtök Nektek a blogról 10 zöldséges, könnyű ebédet és vacsorát,… Tovább »

Játék és húsvét utáni pihenés

  Nem is gondoltam volna, hogy a blog indulása után ennyi fotót fogok posztolni a gyerekekről. Mikor elindult a Wannabe Chef, a gyerekek még nagyon kicsik voltak. A blog indulásakor éppen hogy csak megszületett Beni (ő most már 10 éves lesz), és Gergő csak később (ő most 7 éves múlt). Nagyon sokféle ételt megettek már… Tovább »

Vegán kapros babsaláta

Ez az ízletes meleg  saláta még két évvel ezelőtt egy nyári szezonban készült. Többször kaptam az elmúlt időszakban friss kaprot és a hozzávaló zöldségek legnagyobb része ilyenkor is kapható ezért azt hiszem most is egy könnyen elkészíthető vacsora készülhet ebből a receptből. Bármilyen más babot is használhatunk (zöldbabot, lóbabot, fejtett babot). Míg a zöldbab kalóriatartalma alacsony, addig kalciumban, káliumban és rostban bővelkedik. Fehérjetartalma… Tovább »

5 vegetáriánus hamburger recept

Annak idején, amikor elkezdődött az egész vegetáriánus hamburger őrület, elkezdtem én is kutatni, hogy milyen alapanyagokból lehet készíteni és milyen ízesítéssel a legfinomabbak. Beni miatt volt fontos, mert ő nem fogyaszt húst 1 éves kora óta, és ezeket a burgereket viszont szívesen ette. Az a legjobb, hogy gyakorlatilag mindig van otthon olyan zöldség, ami szükséges az elkészítésükhöz. Lehet burgonyából, sárgarépából, vöröslencséből, csicseriborsóból, spenótból és… Tovább »

Szilveszteri receptajánló

Összegyűjtöttem néhány bevált sós parti receptet a blogról és más blogokról is nektek. Találtok közöttük pogácsákat, sós falatkákat, mártogatósokat, bruschetta recepteket és sós pitéket is. Ha szilveszteri partira készültök, böngésszétek őket, ezekből biztosan tudtok majd választani.  Mártogatósok   Szilveszterkor egy krémes partifalat sem hiányozhat az asztalról. Próbáljátok ki a diós lencsepástétomot, a tonhalkrémes-olívás és szardíniás-kapris mártást vagy… Tovább »

Sült zöldségek (vegán)

Egy kicsit el vagyok maradva a receptekkel, mert ezt a finom meleg sült ételt is még  nyári sült zöldségként ígértem nektek, és most már eléggé október van. Cukkinit viszont általában egész évben lehet kapni, és kevesen tudják, hogy ehető nyersen is. (Én most a juice-okba szoktam ledarálni gyümölcscentrifugán kis darabka meghámozott cukkinit és zöld zellerszárat.) Póréhagyma is kapható, csak a téli… Tovább »

Répás kelkáposztapüré

  Nagyon hasznos könyvet vettem a vegán helyettesítőkről (korábban megjelent már, de most tudtam csak hozzájutni). Joni Marie Newman – Celine Steen: Vegán helyettesítők – Kedvenc ételeink állati eredetű összetevők nélkül. Részben olvasmányosan, részben pedig receptek formájában ír arról, hogy vegánként miért kerüljük el a tejet, sajtot, tojást, húst és más állati eredetű összetevőket illetve módszereket közöl, hogy receptek segítségével… Tovább »

Zöldséges bruschetta receptek

Múlt hétre ígértem nektek a bruschettás posztot, de csak most volt időm megírni. (Ez a bejegyzés is már 3 napja készül, de cserébe most megint több receptet kaptok egyszerre.) Ősszel amikor még jó idő van, sokszor maradok tovább a kertben a gyerekekkel estig. Ilyenkor gondolom végig, mit készítsek vacsorára vagy következő napra. Este is szeretek variálni, bár mondjuk egy házi… Tovább »

Olívabogyós, rozmaringos marinád

A marinád definiálásában Csigó Zita barátnőm segített (Pasztellbarokk blog), aki ételfotós és food stylist, emellett gasztroblogger, munkáival szakácskönyvekben, gasztro- és életmód magazinokban találkozhattok. A marinád lényege két komponens, az egyik az OLAJ, a másik pedig bármi SAVAS összetevő. Ez sokszor ecet, lehet borecet, balzsamecet, keleti jellegű hozzávalók esetében például a finom de nem erős rizsecet, lehet citrom, lime, narancslé, más savasabb gyümölcslé,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!