Amikor családi ünnepeket tartunk, általában muffint készítek vagy valamilyen habos cupcake-et, mert a gyerekek imádják ezeket. Az utóbbi időben a vegán (tej- és tojásmentes) változatokkal kísérletezek, olyanokkal, mint például ez. Egy 4 éves névnaposnak most csokoládés változatban készült ez a habos cupcake, aminek az alapja és a krémje is vegán. Az eredeti recept tortához íródott, de muffin formákban is tökéletesen működött és akár krém nélkül is megállja a helyét. A csokis krémet nyomózsákkal vagy lekerekített végű késsel lehet a muffinokra kenni. Annyira finom volt, hogy még a nem vegán vendégek is teljesen el voltak tőle ragadtatva! Egyszerűen mennyei!
Recept 12 db habos cupcake-hez:
22 deka lágy barna cukor
7 deka fehér növényi zsiradék
17 deka teljeskiőrlésű tönkölyliszt és tönköly fehérliszt keverve, szitálva
4 evőkanál kakaópor
1 teáskanál szódabikarbóna
negyed teáskanál foszfátmentes sütőpor
fél teáskanál só
1,5 dl hideg víz
A krémhez:
2 deka fehér növényi zsiradék
4 deka vegán étcsokoládé
0,3 dl szójatej
csipet só
10-13 deka porcukor
apróra vágott csokoládé, pisztácia vagy makadámdió a díszítéshez
1. Előmelegítem a sütőt 180 fokra és kibélelem a muffin formát papírkapszlikkal.
2. A cukrot, növényi zsiradékot elkeverem addig, amíg morzsás nem lesz és alaposan összedolgozom a többi hozzávalóval is. A masszát szétosztom a formákban és 20-25 percig sütöm, de előtte tűpróbát végzek. Akkor van kész, amikor a közepébe szúrt tűre nem tapad ragacsos massza. Kiveszem és a formákban hagyom kihűlni.
3. Elkészítem a krémet: a bevonathoz a zsiradékot és a csokoládét felolvasztom forró vízfűrdőben, időnként megkevergetem, majd a tálat leveszem a gőzről és hűlni hagyom kézmelegre. Belekeverem a csokoládéba a tejet, a sót, a porcukrot és habosra keverem. Nyomózsákba töltöm, és a muffinok tetejét díszítem a krémmel, majd megszórom apróra vágott csokoládémorzsával.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
anabolizzanti
anabolizzanti naturali
luottoa
Derek