Régen volt már annyi szabadidőm mint most. Egyrészt egy egészségügyi pihenőt követően ezt most cseppet sem bánom, muszáj erősnek maradnom, mivel úgy tűnik, megvalósulhat egy régi álmom. Ezenfelül amennyit csak lehet, a blogommal is foglalkozhatok. Blogot nem csak írni szeretek, hanem inspirálódni is és olvasni másokét. A internetnek köszönhetően olyan sok az inspiráció és az információ, ráadásul olyan mennyiségben, hogy alig győzöm… Tovább »
Rizspelyhes gyümölcspüré és inspirációs morzsák anyukáknak
Régen volt már annyi szabadidőm mint most. Egyrészt egy egészségügyi pihenőt követően ezt most cseppet sem bánom, muszáj erősnek maradnom, mivel úgy tűnik, megvalósulhat egy régi álmom. Ezenfelül amennyit csak lehet, a blogommal is foglalkozhatok. Blogot nem csak írni szeretek, hanem inspirálódni is és olvasni másokét. A internetnek köszönhetően olyan sok az inspiráció és az információ, ráadásul olyan mennyiségben, hogy alig győzöm… Tovább »

Van úgy, hogy egy szakácskönyv annyira inspirál minket, hogy legszívesebben az összes receptet kipróbálnánk belőle. Így vagyok én a Green Kitchen Stories két szakácskönyvével (The Green Kitchen és Green Kitchen Travels), már sok finomságot készítettem belőlük – például juice-t, vöröslencsés burgert, kesudiókrémet , chia pudingot és krékert is. A fotók, a receptek mind-mind nagyon inspirálóak. Ez a bejegyzés lesz az…
Valami volt a levegőben, valami történt ma, mert sok hét után először újra tele voltam energiával. A gyerekek rengeteg időmet elvették az utóbbi időben, és mindemellett a sok családi program miatt nem jutott elég időm a blogra. Hetek óta nem volt ilyen napom: 2 bejegyzést is meg tudtam írni ma előre a blogra fotóval, recepttel, most ezzel az isteni finom chia…
Legújabb kedvenc reggelim ez a banános-epres zabpelyhes turmix. Az eredeti receptben ez a smoothie áfonyával készül, ezért ha kifutunk az eperszezonból, akkor később majd az eper helyettesíthető áfonyával is. Mandulatejjel keverve laktató, komplett reggeli készülhet belőle. A növényi tejet lehet keverni görög joghurttal is, így sűrűbb lesz a turmixunk. Recept (2 személyre) 400 ml mandulatej (vagy más növényi tej) VAGY 200 ml tej…
A svéd húsgolyókat mindig otthon, házilag készítem, évek óta egy bevált recept szerint. A lereszelt vöröshagyma, a darált hús, a tojás és a fűszerek (koriandermag, szerecsendió, bors) mellett sós vízben megfőtt krumpli is kerül bele, amit még melegen, krumplinyomóval török át, és keverek bele a húsgolyóba. Tejszínes mártás készül hozzá és mindig adok mellé pikáns áfonyalekvárt is. Az édesburgonyával annak idején könnyen megbarátkoztam és nagyon…
A sajttorta örök kedvenc. A sajttorta klasszikus. A sajttorta ELRONTHATATLAN. Főleg ez, mert még sütni sem kell!...
Vannak országok, ahol a Starbucks téli kínálatában mindig szerepel a “Cranberry Bliss Bar“. (Merthogy külföldön a Starbucks-ban is sok a szezonális étel, ital, nem úgy, mint nálunk.) A fehér csokis blondie tésztán pikáns krémsajtos réteg van, amit bőven meghintenek savanykás, aszalt vörösáfonyával és mindezt a süti tetejére csurgatott, citrusos ízű fehér csoki koronázza meg. nemcsak finom,…