Egyik nagy kedvencünk a padlizsán, amit számtalan módon el lehet készíteni, mindenhogy finom. A legtöbben bizonyára padlizsánkrémet, töltött vagy rántott padlizsánt, netán muszakát készítenek belőle és sajnos nagyon kevesen tudják, hogy pl. ez a miszo szósszal sütött-grillezett verzió is isteni finom! Ha megfelelően készítjük el, a padlizsán krémes állagúra sül, az édeskés-sós miszo szósz pedig rákaramellizálódik a… Tovább »
Padlizsán miszo szósszal
Egyik nagy kedvencünk a padlizsán, amit számtalan módon el lehet készíteni, mindenhogy finom. A legtöbben bizonyára padlizsánkrémet, töltött vagy rántott padlizsánt, netán muszakát készítenek belőle és sajnos nagyon kevesen tudják, hogy pl. ez a miszo szósszal sütött-grillezett verzió is isteni finom! Ha megfelelően készítjük el, a padlizsán krémes állagúra sül, az édeskés-sós miszo szósz pedig rákaramellizálódik a… Tovább »

A bulgogi talán a (Koreán kívüli) világon legismertebb és legközkedveltebb koreai étel. Nem csoda, hiszen ki tudna ellenállni az illatos-aromás pácban fürdött, hajszálvékony, sült marhahús szeleteknek? Tőlünk nem messze van egy koreai étterem ahonnnan minden este faszénen sült finomságok szójaszósszal és fokhagymával vegyülő illata kúszik ki az üzletből, betöltve vele a fél utcát. (Le merem…
...
Szilveszter és Újév napján megszokott a malacsült, a virsli, a lencse, hidegtálak és még sokáig sorolhatnánk a tardícionális ételeket. De mit tehetünk akkor, ha már mindenki el van telve a Karácsony óta tartó lakomák (és nehéz ételek) miatt? És mit készítsünk, amihez nem kell az egész étkészletet és eszcájgot kipakolni, amit akár kézzel is ehetünk?…
Vitathatalanul itt a tél, napközben is 0 fok alatt maradt a hőmérséklet. Szombaton, mire hazaértem a biopiacról, teljesen átfagytam annak ellenére, hogy még a kapucnit is felhúztam a fejemre, ami igencsak nagy szám nálam! A piacon sikerült vennem pakchoi-t, ami egy fantasztikus (és nagyon igénytelen) zöldség és fodros kelt is, amire azt mondta az eladó,…
“Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig ugyan azokat az ételeket együk”-szokta mondani Jamie Oliver (és milyen igaza van!), ezért szoktunk kísérletezgetni és kipróbálni új ízeket, új ételeket. Megéri! Itt van pl. ez a gazdag leves, ami már szinte nem is leves, hanem egytálétel! Van benne sok tészta, hús és zödség is, ezen kívül rendkívül…
Ez a tányér, ami bentonak indult, a Csillagünnep alkalmából készült, amiről valamilyen formában, több ázsiai országban is megemlékeznek július 7.-én. Ez a poszt egy kis kultúrális utazás és programajánló is egyben. Olvashattok egy kedves kis mesét is, amiből kiderül, hogy mi is a Csillagünnep és hogy mit ábrázol a tányér!...
Örök dilemma, hogy mit együnk ebben a hőségben. Már, ha egyáltalán van kedve az embernek enni… Ez a tésztasaláta nagyon gyorsan elkészíthető, tápláló és kellőképpen pikáns a sós-savanykás öntettel, arról nem is beszélve, hogy már a látványa is szemet gyönyörködtető! Mivel hideg egytálétel, nem kell attól tartanunk, hogy még csak jobban melegünk lesz utána. Amíg a…
… lett volna, ha nem lett volna olyan meleg! Szeretjük a meleget és annak külön örültünk, hogy a hétvégén ilyen szép idő volt, csak kicsit váratlanul jött és még nem szoktuk meg, ezért nem nagyon akaródzott elővenni a grillt. Helyette hagyományos módon, gyorsan a serpenyőben (és a sütőben) készültek el az ételek. Kihasználva a rövid…
Sok kedvenc party kajám van kezdve anyukám női kisujj nagyságú party töltött káposztájától a spanyol tapaszokon át egészen a kelet-ázsiai falatkákig (finger food-ig), de a gyoza (ejtsd: gjóza, az étel eredetéről, variációiról a recept után írok) az, amit bármikor, bárhol szívesen megeszek és véleményem szerint a legtöbb magyarnak is bejön(ne). Még mindenkinek ízlett, aki eddig…