Wannabe Chef

Egy igazi kánikulakaja: ázsiai hideg tésztasaláta

Örök dilemma, hogy mit együnk ebben a hőségben. Már, ha egyáltalán van kedve az embernek enni… Ez a tésztasaláta nagyon gyorsan elkészíthető, tápláló és kellőképpen pikáns a sós-savanykás öntettel, arról nem is beszélve, hogy már a látványa is szemet gyönyörködtető! Mivel hideg egytálétel, nem kell attól tartanunk, hogy még csak jobban melegünk lesz utána. Amíg a… Tovább »

Könnyített klasszikus

Amikor ma délelőtt megláttam a piacon az újkrumplit, rögtön eszembe jutott gyerekkorom egyik tipikus hétvégi, nyári ebédje; rántott csirke petrezselymes újkrumplival (uborka és/vagy paradicsom salátával). Szinte éreztem a petrezselyem és az üde, ecetes-cukros uborkasaláta illatát és bár mostanában egyre kevesebbszer készítek burgonya köretet (rántott csirkét meg még annál is sokkal kevesebbszer), az apró újkrumpliknak nem… Tovább »

Hétvégi grill

… lett volna, ha nem lett volna olyan meleg! Szeretjük a meleget és annak külön örültünk, hogy a hétvégén ilyen szép idő volt, csak kicsit váratlanul jött és még nem szoktuk meg, ezért nem nagyon akaródzott elővenni a grillt. Helyette hagyományos módon, gyorsan a serpenyőben (és a sütőben) készültek el az ételek. Kihasználva a rövid… Tovább »

Csirkés baconos pite, juhtúrós zöldfűszeres tésztában

Van az almás, a körtés, a meggyes, aztán ott van a kedvenc szilvásom. Ez egy kicsit más, de őrült finom: a tésztája roppant egyszerű, juhtúróval készül, a töltelék pedig csirkemellel, sajtkémmel, tejszínnel, egy kis zöldfűszerrel és baconnal. Ez a csirkés pite, juhtúrós tésztában, aminek receptje anyósomtól származik. Ő egyébként zseniális reformételeket készít és istenien főz…. Aki nem szeretne a tésztával bíbelődni, vehet… Tovább »

Szilveszteri saláta grillcsirkéből, fokhagymás majonézzel

A jól bevált szilveszteri ételsorhoz nálunk mindig hozzátartozik egy jó saláta is. Szilveszterkor és egyébként az ünnepek alatt mindig szeretek kicsit előre dolgozni, hogy ne ússzak el a főzéssel. Ez a csirkesaláta nemcsak gyorsan elkészíthető, de nagyon jó vendégváró is! Munkát gyakorlatilag csak a grillcsirke bontása és darabolása igényel, ezalatt a krumpli a sós vízben gyorsan megfő,… Tovább »

Kung Fu Panda ebédje – Reloaded

Reloaded, mert már harmadszorra írom a bejegyzést… A WordPress eddig nem akarta engedni, pedig olyan szép, nem? Hátha most… A hétvégén az unokaöcsikre vigyáztam és vártuk a Mikulást is  miközben a szüleik karácsonyi ajándékok után szaladgáltak. Ilyenkor mindig megnézünk egy mesefilmet is, ezúttal a Kung Fu Pandára esett egybehangzóan a választás. (Bevallom, én is szeretem.) A… Tovább »

Fahéjas mandarinos csirkemell

Amikor elérkezik a karácsonyi fűszerek, és a ropogós sültek időszaka, akkor ezt a fogást mindig megfőzöm. Múlt héten is előástam a receptet, hogy ráhangolódjak az ünnepekre. A mandarinos csirke nálunk nagy kedvenc Karácsony idején. December 24-én mindig is ez volt az ünnepi fogásunk, mert az igazi karácsonyi ebédeket és vacsorákat mindig a szülőknél töltjük. Az ízesítéstől nem kell… Tovább »

Narancsos csirke. A kedvenc álkínaim.

Biztosan sokan vannak, akik időnként betévednek a kínai büfékbe. Praktikus kis kifőzdék ezek, mert ha szerencsénk van, egész jó menüket vehetünk egészen jutányos áron, sorban állni sem kell sokáig; szóval egy sor érv szól mellettük. Viszont az ételek többsége minden, csak nem igazi kínai, ám így is sokakat rabul ejt pl. egy “illatos-omlós csirke”.... Tovább »

Tori no karaage: japán sült csirkefalatok

Amikor először kóstoltam ezt az ételt, rögtön tudtam, hogy vége az idegpróbáló lisztes-tojásos-zsemlemorzsás panírozásnak (és az azzal járó kosznak), az olajtól elnehezült panírrétegnek. Persze tudom, hogy már félkészen is lehet venni sült csirkefalatokat (sőt egyes gyorséttermekben készen is), de garantálom, hogy ennél a verziónál könnyebben elkészíthető és finomabb nincs. Nekem (és persze másoknak is a csalában) messze… Tovább »

Banbanji

A Banbanji elkészítését még egy japán lánytól tanultam az egyetemen, aki szerint ez az étel kínai, bár meg vagyok győződve róla, hogy ilyen étel Kínában nincs is. Ez inkább egy eljapánosított kínai eredetű étel, amit pofon egyszerű összeütni, isteni rajta a pirított, illatos szezámmagból készült öntet és nagyszerű bizonyítéka annak, hogy a távol-keleti ételek igenis finomak!… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!