Wannabe Chef

Gyors sütőtök lepénykék

Mi ezekkel a gyors sütőtökös lepénykékkel nyitjuk az idei sütőtök szezont! Nálunk délutáni nasinak készült, kizárólag azért, mert nem volt kedvünk (és időnk) kivárni, amíg a sütőben megsül a tök, de bármilyen főétkezés kiegészítőjeként is megállja a helyét, csakúgy, mint a nyáron posztolt cukkini lepénykék. (Emellett nincs benne sem tojás sem tejtermék, szóval abszolút vegán… Tovább »

Ínycsiklandó pácolt marhahús szeletek: Bulgogi

A bulgogi talán a (Koreán kívüli) világon legismertebb és legközkedveltebb koreai étel. Nem csoda, hiszen ki tudna ellenállni az illatos-aromás pácban fürdött, hajszálvékony, sült marhahús szeleteknek? Tőlünk nem messze van egy koreai étterem ahonnnan minden este faszénen sült finomságok szójaszósszal és fokhagymával vegyülő illata kúszik ki az üzletből, betöltve vele a fél utcát. (Le merem… Tovább »

Bibimbap bento

A bibimbap-ról már korábban írtunk egy posztot. Fantasztikus hűtő-takarító, egyébként koreai étel. Gyakorlatilag bármi felhasználható hozzá; sült hús-, vagy tofu szeletek, mindenféle zöldség sütve, pirítva, párolva. Koreában tűzforróra melegített kőedényben tálalják;... Tovább »

Kígyó kimbap

Szilveszter és Újév napján megszokott a malacsült, a virsli, a lencse, hidegtálak és még sokáig sorolhatnánk a tardícionális ételeket. De mit tehetünk akkor, ha már mindenki el van telve a Karácsony óta tartó lakomák (és nehéz ételek) miatt? És mit készítsünk, amihez nem kell az egész étkészletet és eszcájgot kipakolni, amit akár kézzel is ehetünk?… Tovább »

Hétvégi grill

… lett volna, ha nem lett volna olyan meleg! Szeretjük a meleget és annak külön örültünk, hogy a hétvégén ilyen szép idő volt, csak kicsit váratlanul jött és még nem szoktuk meg, ezért nem nagyon akaródzott elővenni a grillt. Helyette hagyományos módon, gyorsan a serpenyőben (és a sütőben) készültek el az ételek. Kihasználva a rövid… Tovább »

Színpompás koreai, a bibimbap

Balról-jobbra: szójacsírás kimchi, bibimbap, ázsiai ihletésű “fúziós” leves A bibimbap (koreaiul:비빔밥, japánul:ビビンバ) egy fantasztikus koreai étel, nagyon szeretem! Szeretem, mert gyakorlatilag a “feltét” szabadon variálható. Bármit beletehetünk, ami a hűtőben van (persze, attól függ, hogy általában mit rejt a hűtőnk), szóval “hűtő-takarító” ételnek is tekinthetjük. Ha a húst kihagyjuk, máris vegetáriánus ételt varázsolhatunk belőle (ebben… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!