Wannabe Chef

Vegetáriánus pásztorpite + cukormentes kihívás harmadik hete

A februári cukor- és édességmentes kihívás harmadik hete nagyon könnyen ment. Édességet már szinte egyáltalán nem kívántam. Nap elején inkább a nyers zöldségeket ettem, minden reggel kikészítettem magamnak rágcsákat (sárgarépa csíkokat, zellerszárat, kígyóuborkát). Napközben pedig a zöldséges ételeket ettem,  leginkább laktató leveseket, például sárgarépából krémlevest, aztán paradicsomlevest és meleg salátákat. Már többen megkérdezték tőlem a héten, mi történt velem, hogy ennyi… Tovább »

Ropogós makréla

Ezt a receptet Jamie-nél találtuk és azonnal belopta magát a szívünkbe mert a hal egyszerűen mesés, ropogós, szóval isteni!!! Korábban már próbálkoztunk makrélával, nem sok sikerrel… Ez a mostani recept viszont!!!!!... Tovább »

Zöldséges paradicsomszósz, pulykahússal és durumtésztával

Imádok tésztaételekkel kísérletezni. Ez egy nagyszerű recept azoknak, akik nem szeretik a zöldségeket: valamennyit bele lehet rejteni a paradicsomszószba. Annabel zöldséges paradicsomszószához pulykahúst pirítottam és az egészhez durumtésztát főztem. A paradicsompürével és a répával  kiváló zöldséges szószt kaptam, amit a pirított pulykahús koronáz meg! Laktató, könnyű és szaftos! Nagyon könnyű, mert nincs benne sok fűszer (a petrezselyem jolly joker), aki… Tovább »

Egy igazi kánikulakaja: ázsiai hideg tésztasaláta

Örök dilemma, hogy mit együnk ebben a hőségben. Már, ha egyáltalán van kedve az embernek enni… Ez a tésztasaláta nagyon gyorsan elkészíthető, tápláló és kellőképpen pikáns a sós-savanykás öntettel, arról nem is beszélve, hogy már a látványa is szemet gyönyörködtető! Mivel hideg egytálétel, nem kell attól tartanunk, hogy még csak jobban melegünk lesz utána. Amíg a… Tovább »

Könnyített klasszikus

Amikor ma délelőtt megláttam a piacon az újkrumplit, rögtön eszembe jutott gyerekkorom egyik tipikus hétvégi, nyári ebédje; rántott csirke petrezselymes újkrumplival (uborka és/vagy paradicsom salátával). Szinte éreztem a petrezselyem és az üde, ecetes-cukros uborkasaláta illatát és bár mostanában egyre kevesebbszer készítek burgonya köretet (rántott csirkét meg még annál is sokkal kevesebbszer), az apró újkrumpliknak nem… Tovább »

Húsgolyók paradicsomos szószban

Mikor előszőr jártam kedvenc tapas bárunkban, a paradicsomos húsgolyók volt az első spanyol tapas, amire ráböktem az étlapon. A húsgolyócskákat kétféle húsból készítik (marhából és sertésből), és fűszeres paradicsomszószban főzik puhára. A tapasokban a hosszas falatozást szeretem a legjobban: egyik sem főétel, ezért a tapas bárban mindig többet választunk (Spanyolországban kísérőként fogyasztják, szeszes italok mellé). A múlt hónapban ismét… Tovább »

Calzone a családnak

A múlt vasárnapi születésnapozásra calzonet készítettem, sok-sok sajttal, koktélparadicsommal és friss bazsalikommal.  A  nagyobb családi összejövetelek előtt nem mindig tudok igazán elmélyülni a főzésben, mivel a fiúk erőteljes húsevők, ezért leginkább szimpla “rántott húsos” menüre vágynak (mindenféle  extra nélkül).  Ami nekem fontos volt, hogy sok legyen, jól lakjanak vele, és a megszokott ízek mellett valami új is kerüljön az asztalra… Tovább »

Expressz lepény paradicsommal, sajttal és baconnel

Ez a recept egy jolly joker a túlórás, rohangálós estékre. Emlékszem, mikor előszőr készítettem: semmi nem volt itthon, csak pár szem paradicsom, bacon (nálunk az előre felkockázott verzió mindig van otthon), és sajt. Márványsajt passzol hozzá, amit frissen, sütés után szórok rá. Aki nem kedveli ezt a változatot, mozzarellával vagy fetasajttal is kipróbálhatja. A ruccolát a langyos tésztára tépkedem,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!