Wannabe Chef

Tonhalkrémes-olívás pástétom és szardíniás-kapris mártás

Itt van most kétféle szuper kence a bagettet kedvelőknek és salátázóknak. Tonhalkrémes szendvicset sok szempontból nem szeretek kávézóban enni. Egyrészt, mert nem tudom mi van a krémben pontosan és a legtöbbször be is van csomagolva, tehát nem biztos, hogy friss. A zöld olivabogyóból, tonhalból, krémsajtból, kaliforniai paprikából pillanatok alatt elkészíthető a házi tonhalpástétom.  A kis szendvicskéket vagy bagetteket lehet… Tovább »

Könnyített klasszikus

Amikor ma délelőtt megláttam a piacon az újkrumplit, rögtön eszembe jutott gyerekkorom egyik tipikus hétvégi, nyári ebédje; rántott csirke petrezselymes újkrumplival (uborka és/vagy paradicsom salátával). Szinte éreztem a petrezselyem és az üde, ecetes-cukros uborkasaláta illatát és bár mostanában egyre kevesebbszer készítek burgonya köretet (rántott csirkét meg még annál is sokkal kevesebbszer), az apró újkrumpliknak nem… Tovább »

Ropogós zellersaláta, pirított dióval

Hiszem azt, hogy pár izgalmas recepttel be lehet csalni egy kicsivel több zöldséget a családi menübe. Nem teszek fogadalmat, hogy “mától vacsorára csak salátát” de nem is ez a cél, hanem az, hogy az arányokon módosítsunk.  Valamiért eddig mindig kikerültem a zöldségespultnál a zellergumót, ha arra került a sor, hogy salátát készítsek, pedig megtalálható benne  számos vitamin és nyomelem. Salátavacsoránkat ezért egy kis… Tovább »

Szilveszteri saláta grillcsirkéből, fokhagymás majonézzel

A jól bevált szilveszteri ételsorhoz nálunk mindig hozzátartozik egy jó saláta is. Szilveszterkor és egyébként az ünnepek alatt mindig szeretek kicsit előre dolgozni, hogy ne ússzak el a főzéssel. Ez a csirkesaláta nemcsak gyorsan elkészíthető, de nagyon jó vendégváró is! Munkát gyakorlatilag csak a grillcsirke bontása és darabolása igényel, ezalatt a krumpli a sós vízben gyorsan megfő,… Tovább »

Banbanji

A Banbanji elkészítését még egy japán lánytól tanultam az egyetemen, aki szerint ez az étel kínai, bár meg vagyok győződve róla, hogy ilyen étel Kínában nincs is. Ez inkább egy eljapánosított kínai eredetű étel, amit pofon egyszerű összeütni, isteni rajta a pirított, illatos szezámmagból készült öntet és nagyszerű bizonyítéka annak, hogy a távol-keleti ételek igenis finomak!… Tovább »

Fügés sonkás gorgonzolás saláta

Úgy kezdődött hogy volt itthon egy rakás friss fügém. Mert a zöldséges megfűzött és rám sózott ismét egy drága gyümölcsöt, majd győzködött, hogy főzzek belőle pálinkát vagy lekvárt…. Miután ez az első próbálkozásom a friss fügével, inkább valami egyszerűbbel kezdem, azt hiszem. Ráadásul  az utóbbi időben rengeteg édességet készítettem, ezért most egy kis zöldre vágytam…. Tovább »

Thai citromfűvel pácolt fokhagymás sült csirke

  Egyben sült csirkét ritkán készítek, mert hát mégiscsak időigényesebb egy csirkét egyben megsütni, mint pl. csak combokat, vagy falatkákra vágott csirkemellet. De ez a sült csirke annyira illatos a sok fokhagymától és a thai citromfűtől és a bőre is olyan szép pirosra és ropogósra sül, hogy nem lehet ellenállni neki! Az élvezetet még fokozza… Tovább »

Lazac roston mangós salsa frescá-val

Salsa fresca, pico de gallo, salsa picada és még ki tudja hányféle néven fut ez a friss saláta, amit a mexikói konyhában általában paradicsom-vöröshagyma-chili (estleg uborka-papaya-mangó) keverékéből készítenek és lime lével illetve friss korianderrel bolondítanak meg. Aki még nem próbálta salátában a mangót és a papayát, biztosan kételkedik, hogy milyenek is lehetnek ezek az egzotikus… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!