Wannabe Chef

Diós lencsepástétom és zöldfűszeres sajtkrémgolyók

A lencse nagyon sokoldalúan elkészíthető, bár sokan legtöbbször csak levesben, vagy főzelék formájában fogyasztják. Érdemes salátában is kipróbálni, vagy éppen pirítósra kenve, lencsepástétomként. Csemege uborkával, pritamin paprikával, vagy éppen illatos lilahagyma szeletekkel isteni és még a vegák is nyugodtan megehetik! Szilveszterkor egy sajtos krémes partifalat sem hiányozhat az asztalról. Számos olyan hozzávaló létezik (ilyen a… Tovább »

Szilveszteri saláta grillcsirkéből, fokhagymás majonézzel

A jól bevált szilveszteri ételsorhoz nálunk mindig hozzátartozik egy jó saláta is. Szilveszterkor és egyébként az ünnepek alatt mindig szeretek kicsit előre dolgozni, hogy ne ússzak el a főzéssel. Ez a csirkesaláta nemcsak gyorsan elkészíthető, de nagyon jó vendégváró is! Munkát gyakorlatilag csak a grillcsirke bontása és darabolása igényel, ezalatt a krumpli a sós vízben gyorsan megfő,… Tovább »

Szilvalekváros “kiskifli”

Nyilván minden családnak megvan a maga “kiskifli” aprósüti receptje, de azok közül, amiket eddig kóstoltam, nekem ez a változat ízlett a legjobban. És nemcsak azért, mert ez az anyukám receptje, hanem azért is, mert 1. nem száraz, 2. a jó sűrű házi szilvalekvár extra pikánssá és extra zamatossá teszi. Mert ebebn a kifliben házi szilvalekvár… Tovább »

Gyömbéres körtés pite

A pite egy hálás süti. Szeretem, mert a  legtöbb gyümölcs passzol hozzá, pont emiatt minden szezonban süthető, ráadásul hidegen, melegen is finom. A körte engem csak úgy magában soha nem hozott lázba, de most unokaöcsém második születésnapjára kipróbáltam pitébe, gyömbérrel. Isteni lett…  ... Tovább »

Villámgyors házi pesto

Kedvenc cézár salátámat a Liszt Ferenc téren adják, pestoval megkent pirítóssal a tetején. Imádom, mikor kihozzák nekem és a salátán ott pihennek a pirítósok, majd megcsap a bazsalikomos-fenyőmagos pesto krém illata. Sajnos ma már egyre kevesebb időm jut a városi pörgésekre, ezért is vettem a fejembe, hogy majd én aztán kikeverem a tökéletes pesto krémet… Tovább »

Fügés sonkás gorgonzolás saláta

Úgy kezdődött hogy volt itthon egy rakás friss fügém. Mert a zöldséges megfűzött és rám sózott ismét egy drága gyümölcsöt, majd győzködött, hogy főzzek belőle pálinkát vagy lekvárt…. Miután ez az első próbálkozásom a friss fügével, inkább valami egyszerűbbel kezdem, azt hiszem. Ráadásul  az utóbbi időben rengeteg édességet készítettem, ezért most egy kis zöldre vágytam…. Tovább »

Zabpelyhes süti túlórás hétköznapokra

Ez a zabos süti az egyik legjobb rágcsa túlórás hétköznapokon a sokadik kávé mellé. Eléggé eteti magát, de egy fonnyadt szendvicsnél egészségesebb, az biztos. A zabpehelyből a nagyszemű bio változatot veszem, ami a dm-ben kapható. Elkészíteni is könnyű, még a keverés sorrendjére sem kell ügyelni. Csak beledobálom a hozzávalókat, keverem és már süthető is, ami… Tovább »

Zöldfűszeres joghurtos mártás

Örök kihívás volt nekem mindig is, hogy a ketchup-mustár-majonéz szent hármasánál jobb “szószt” tegyek az asztalra a páromnak. El kellett fogadnom, hogy a pizzára, a hamburgerbe, vagy akár a sült krumplihoz nélkülözhetetlenek ezek, de van az úgy, hogy jobb, mikor egy mártás eredeti alapanyagokból készül. Ez a joghurt alapú mártás az egyik favoritom, feldobja az egész… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!