Tavaly decemberben egész szép kis gyűjtemény készült nektek ehető ajándékokból, ami saját kezűleg készül, finom is, így bárkinek nyugodt szívvel rakhatjátok a fa alá. Ezt a csokoládés muffint nyáron egy piknik alkalmával teszteltük az akkor még 2 éves B.-vel… Olyan elegánsan csemegézte a fűben, hogy már akkor megfogalmazódott bennem a gondolat, el fogom készíteni ehető ajándéknak, “instant” formában: a száraz hozzávalókat összekeverem, becsomagolom és az elkészítési útmutatót is mellékelem. Ez a házi muffin-por 3 perc alatt megvan, ráadásul egy igazi last minute ajándék, mert alig szükséges bele némi hozzávaló, és azok még az utolsó napon is beszerezhetők, ha épp nincs otthon belőlük.
Csokoládés muffin
Recept (12 muffinhoz)
15 dkg fehér liszt
1 csomag sütőpor
2,5 dkg cukrozatlan kakaópor
5 dkg tört étcsokoládé (apró darabokra vágva)
15 dkg nádcukor
2 tojás
15 dkg vaj, vagy Rama
3 evőkanál baracklekvár
1. Egy tálban összekeverem a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, a cukrozatlan kakaóport, a felkockázott étcsokoládét és a nádcukrot. Díszüvegbe, vagy celofánba csomagolom (ez lesz az ajándékom). Kis fityegőt is mellékelhetünk hozzá, amin az elkészítést is leírjuk.
2. Közvetlenül sütés előtt egy másik tálban összekeverem a nedves hozzávalókat: a tojásokat, a vajat és a lekvárt. Hozzáöntöm a nedves hozzávalókat a szárazhoz és jól elkeverem. Sűrű masszát kell kapnunk. Kanállal osztom el a tésztát egyenlő részben a muffinformákban. 170 fokon sütöm 20 percig és a tepsiben hagyom kihűlni.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: